tiistai 23. helmikuuta 2016

Puheenvuoro puhujainkokouksessa 30.12.2013

Mieleen nousee kuva muuttolintuparven lennosta sinistä taivaankantta vasten. Vetäjä auran kärjessä vaihtuu hätkähdyttävän sulavasti – ei ole tönimistä, vaan sulavaa siirtymistä kärjestä taaemmaksi 'lepopaikoille'. Lintuaurasta kuuluu laulua. Nousee mieleen väkevästi laulu.
 --
”Taivaan ihanat lintuset,
 katoovan taivaan alla
kiiruhtain rientää, riemuiten
pois täältä laulamalla.
He yhdess' joukoss' liitäen,
laulullaan Luojaa kiittäen
pois kylmäst ilmast' muuttaa."

Toinen kuva muuttolintuparvesta. Kärjessä sinnittelee valikoitunut pieni joukko, joka yrittää pitää suuntaa isolle parvelle, joka hätääntyneenä yrittää pysytellä lauman mukana. Linnuilla on vakaa usko, että lauma on menossa oikeaan suuntaan, löytää perille. Välillä näyttää joku tai jotkut linnut tulevan hätääntyneenä auran kärkeen ja muuttaa ja selventää suuntaa, mutta miten käy? Nuo linnut häädetään pois häiritsemästä. Osa niistä jättää koko parven, koska ne ei jaksa luottaa enää siihen, että parvi löytää perille. Parven etenemistä on ahdistavaa seurata. Tuntuu, että päämäärä on hukassa.
Ensimmäinen parvi on kuva siitä ihmeellisestä valittujen joukosta, joka täällä maan päällä kulkee vakaasti kohti päämäärää, taivasta. Parvessa, auran kärjessä on itse Herra Jeesus henkensä opastamana. Vetäjä vaihtuu, mutta suunta on selkeä ja sama. Entä tuo toinen kuvaamani parvi. Onko toinen parvi  todellisuutta, jossa näkyy ihmisen halu johtaa, osata, vaikuttaa? Ei riitäkään enää  lapsen osa.
Yhden kysymyksen esitän sekä yhden toivomuksen.  Jaakobin kirjeessä sanotaan ”Älköön kukaan kiusauksiin jouduttuaan ajatelko, että kiusaus tulee Jumalalta. Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän itse kiusaa ketään. Jokaista kiusaa hänen oma himonsa; se häntä vetää ja houkuttelee.  Ja sitten himo tulee raskaaksi ja synnyttää synnin, ja kun synti on kasvanut täyteen mittaan, se synnyttää kuoleman – hengellisen kuoleman. Olen ajattelemassa, että eikö tästä ole kysymys silloin kun ihminen on ajautunut syntien ja ylitsekäymisten takia siihen tilaan, että hän tuhoaa lapsen, Jumalan lapsen elämää hyväksikäytöllä.  Hänelle on käynyt kuten Daavidille kävi. Hän on jäänyt pois sotarintamalta – ei ole jaksanut panna syntiä syntinä pois vaan on ajautunut synnillisten himojen ja halujen vietäväksi? Ymmärränkö oikein.

Se toivomus. Sananlaskuissa sanotaan rohkeasti valehteleva ei pelastu tai Bibliassa se on 'joka rohkeasti valehtelee, ei pidä selkeemän'. Rakkaat veljet Jeesuksessa Kristuksessa. Miksi otan tämän puheeksi. Olen lähimenneisyydessä kohdannut paikallistasolla tällaista valehtelua ja lisäksi valtakunnan tasolla. Tiedotustilaisuudessa lokakuussa annetut tiedot ovat ristiriidassa todellisten tapahtumien kanssa. Jo vuonna 2008 on Hurtig lähestynyt SRKta. Tällainen toiminta murentaa järkyttävällä tavalla luottamusta organisaatioon ja vie pohjaa pois Raamatun sanalta – olkoon teidän puheenne on on ja ei ei. Avoin tiedottaminen, josta Päivämies-lehdessä on kirjoitettu, joutuu väkisinkin kyseenalaiseksi.

Olen joutunut kuulemaan läheltä insestin uhreja, jotka ovat ottaneet jo vuosia sitten suoraan yhteyttä SRKhon ja jääneet vastausta vaille. Olen paljolti sen takia lukenut Hurtigin kirjan ja todennut sen riipaisevan paikkansa pitäväksi monelta osin. Varsinkin siltä osin, kun se kuvaa evankeliumin käyttöä karmeana synnin peitteenä. Koen, että nyt on aika sanoa totuus julki sellaisenaan.
Nousee mieleen virren sana. ”On sydän vilpillinen ja syntiin taipuva, sen tietää vihollinen ja alkaa kiusata. Hän turmioksi kääntää voi lahjat parhaatkin. Hän tarkkaa, voiko vääntää vääräksi suorankin.” Nyt on armon aika ja tämä joukko täällä on pohjimmalta olemukseltaan täynnä anteeksiantamusta ja armahdusta.
Ehkä laidasta ymmärrätte kuinka kiusattuna näistä puhun... LOPPU

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen blogi. Tsemppiä sinulle.

    Tuo linkki ei toimi minulla, pyytää kirjautumaan Gmailiin ja kirjautumisen jälkeenkään ei toimi.

    VastaaPoista

Toivon asiallista kommentointia omalla nimellä. Nimimerkillä saa kirjoittaa mikäli koen henkilön kommentillaan joutuvan turhaan kiusatuksi ja julkisuuden riepoteltavaksi.

Toivon kommentoijan miettivän ennen julkaisua, että tänne kirjoitettu on oikeasti hyvin äkkiä monen kopioitavissa ja tallennettavissa. Siksi helpottaa kaikkia, että pysytään totuudessa. Totuus kun ei pala tulessakaan.